Co vidět v Göteborgu

Co vidět v Göteborgu. Liseberg, Universeum, muzea, kavárny, obchody, parky ve městě Göteborg.

Liseberg

Zábavní park pro děti i dospělé v centru města. Mají tady ruské kolo i horské dráhy. Před plánovanou návštěvou se podívejte na stránky pro informaci o vstupenkách.

Více informací: www.liseberg.se

Lindholmen a Eriksberg

Eriksberg/Lindholmen je část města, kde mají technický kampus obě university, GU a Chalmers. Několik km dlouhé nábřeží se spoustu kaváren začíná u budovy univerzity. Dostanete se sem hromadnou dopravou (autobus nebo trajekt). V blízkosti se také nachází veřejná sauna a bazén na řece v Jubileumsparken.

Více informací: www.goteborg.com

Centrum města

Centrum města se rozkládá okolo stanice Brunnsparken a nákupních hotspotů Nordstan a Arkaden. Dá se zde zajít do kavárny, prošmejdit obchody a nebo odpočinout v parku Trädgårdsförening.

Botanická zahrada (Botaniska trädgården)

Rozlehlý botanický park se spoustou květin a vyhlídkou. Za parkem se nachází přírodní rezervace, kterou se dá dojít až do města Mölndal. V přírodní rezervaci jsou ovce a můžete zde narazit i na volně žijící losy.

Haga

Část města, která se nejvíce blíží starému městu. Dlouhá ulice se spoustu roztomilých obchodů a velikánskými kannelbullar (skořicoví šneci). Také zde najdete suvenýry.

Více informací: https://www.goteborg.com/guider/haga/

Slottskogen

Další park. V létě se zde pořádají koncerty a místní tady hrají kubb nebo grilují. A to nejlepší na Slottskogen jsou zvířátka v téhle ZOO pod širým nebem (zdarma). Mají tu jeleny, kozy, losi, koně, prasátka, soby, losy, tučnáky nebo tuleně.

Více informací: https://www.goteborg.com/platser/slottsskogen/

Universeum

Universeum je akvárium (ano, mají žraloky), tropický prales (ano, mají lenochody a malé opičky) a muzeum s expozicemi zaměřenými na vědu a přírodu pro malé i velké. Vhodné pro děti, ale i dospělé bez dětí. Za cenu okolo 250 SEK toho uvidíte hodně.

Více informací: https://www.universeum.se/en/

Muzea

V Göteborgu není o muzea nouze. Namátkou třeba Göteborgs stadsmuseum (Městské muzeum), Göteborgs konstmuseum (Muzeum výtvarného umění), Sjöfartsmuseet (Námořní muzeum a akvárium), Volvo museum, Världskulturmuseet (Muzeum světového dědictví).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *