Aktivity v Göteborgu

Nápady na aktivity v Göteborgu v přírodě i ve městě.

Výlet na kánoji nebo kajaku

V Göteborgu si můžete půjčit loď třeba na Point65, ve Vättlefjäll a nebo na jezeře Delsjön. Vedle Opery se dá půjčit kajak zadarmo s podmínkou, že na řece sesbíráte odpadky, které uvidíte.

V přírodní rezervaci Vättlefjäll si můžete půjčit kánoj, a to na celý den, přes noc nebo na víkend. Můžete se zastavit na nějakém ostrově a ugrilovat oběd a nebo v rezervaci přespat pod stanem nebo v některém přístřešku.

Ochutnejte typické švédské jídlo

Pokud jste v Göteborgu, určitě musíte ochutnat typický sandwich s krevetami räkmacka a švédské zákusky, např. skořicového šneka kannelbulle a nebo čokoládovou kuličku s kokosem chockladbolle a nebo tzv. vysavače dammsugare.

Zkuste cizokrajnou kuchyni v některé restauraci pokud vám přijde ta švédská všední. Göteborg má mnoho restaurací, např. etiopskou, palestinskou, korejskou, gruzínskou, libanonskou, argentinskou… Najdete je na The Fork.

Výlet lodí Paddan

Göteborg je město blízko vodě a v minulosti bylo plné kanálů, které byly ovšem zasypány. Po tom, který zbyl, se můžete plavit během zhruba hodinu dlouhé prohlídky v angličtině. Průvodci vás provezou městem a poví vám spoustu zajímavostí. Dá se zabookovat na The Paddan Tour.

Zahrajte si deskovky v kafé Sirius

Legendární nerdy knihkupectví Science Fiction Bokhandeln nadchne nejen milovníky deskovek, komiksů a sběratelských předmětů s filmů a seriálů. Mají tu i kavárnu Sirius, kde se dají půjčit a hrát deskovky. Buď s vašimi kamarády, nebo s náhodnými lidmi během MeetUpu. Hned vedle knihkupectví mají restauraci s autentickou čínskou kuchyní. Pokud umíte čínsky, můžete si objednat pokrmy, které v menu nenajdete…

Zajděte si do opery

Göteborg má moderní operu a divadla. V opeře jsou vždy anglické titulky. Lístky a adaptace najdete na Göteborgs Operan.

Zajděte do second-handu

V Göteborgu je spousta second-handů. Jmenujme třeba síť Erikshjälpen, Stadsmission a nebo Myrorna. Kousek od Haga se nachází asi největší sekáč v celém Göteborgu (Myrorna Järntorget). Má tři nebo dokonce čtyři patra.

Zajděte si na wellness

Ve městě je hned několik welness center a spa např. řetězec Hagabadet. Očekávát můžete tlumená světla, hudbu, teplé bazény a masážní křesla. Ideální aktivita, když lije jako z konve.

Výlet na Severní a Jižní archipelago

Pokud jste v Göteborgu, byl by hřích minout Severní a Jižní Archipelago. Souostroví u Göteborgu. Na ostrovy se dá dobře dostat hromadnou dopravou tramvají 11 na Saltholmen a pak dále trajektem na jednu jízdenku. Známé ostrovy jsou například Bränno/Galterö, Hönnö nebo Vrångö. Osobně doporučuji Bränno na celý den, Vrångö na půldenní výlet a nebo Hönnö, pokud chcete vidět, jak se na takovém ostrově bydlí.

Více informací: www.vastsverige.com